top of page

KUŞLARA ÖZGÜNLÜK!

Yukarıdaki afişler bir üniversite kulübünün kampüste çay buluşması düzenleyip insanlarla oturup 15-20 dakika imanlarını dertleşmek için tasarladıkları afişlerin 2016 yılından 2 adet örneği. Yazdığım haliyle ilgi çekmeyecek bir kulüp çalışması bu afişlerlerle akılda kalıcı, zihin eğlendiren ve neticede dikkat çeken bir çalışmaya dönüşmüştü. O kulüp buluşmaların bir çoğunu düzenlemiş bir kişi olarak da genelde insanların çay buluşmalarımıza yoğun şekilde akın etmediğini birinci ağızdan itiraf edebilirim fakat kulübün afişlerinin katılımın aksinde bir popülerliğe sahip olduğunu tahmin etmişsinizdir.

Bu yazımda bu afişleri ve bu afişleri zihninde oluşturan arkadaşlarımı konuşmak istiyorum. Oldukça özgün bir çalışma çıkardıklarını söyleyebiliriz. Bazı insanlar normalin dışında bir bakış açısıyla kendine özgü fikirler, ürünler çıkarabiliyor. Bu özgün fikirleri söyleyen kişiler yaşamlarının farklı dönemlerinde farklı kalıp cümlelerle karşı karşıya geliyorlar. Çocukken çocuk aklı, gençken deli haller, yetişkin olduğunda saçmalama kaç yaşında insansın cümleleriyle bol bol karşılaşır ve bu cümleleri sarfedenler kişi için önemli konumdaysalar veya kişinin çevresinde baskı oluşturabilecek kadar fazlaysa nüfuzları o insanlar bir süre sonra bıkıp zihninin üretim tesislerine kilit vurmak zorunda kalabiliyor.

Eğer kendinize özgü bir bakış açısına sahipseniz bunu korumanız ve değerli bir maden olduğunu fark etmeniz elzemdir. Gerçek şu ki özgünlük bulunulan konuma göre değer gören bir kavram. Doğru kişilere, doğru zamanda ve doğru konumda söylenmezse ters tepebiliyor. Cem Yılmaz'ın şu anektoduna dikkatinizi çekmek istiyorum. “Mizahı evde yapıyordum deli diyorlardı sahneye çıktım para verip geliyorlar.” Özgün insanın bu cümleden çıkaracağı birçok ders olduğu açık.

Zihninizdeki özgün evreni doğru zamanda, doğru şekilde kullanarak içinde fiziksel olarak bulunduğunuz bu dünyada yaşarsanız özgünlüğün faydasını görürsünüz. Oldu ki zihninizdeki dünyayı olduğu gibi korumasız, çıplak dışarı çıkardınız muhtemelen şiddetli eleştiri ile karşılaşacaksınızdır. Bu yüzden özgün fikrinizi açığa çıkarmadan önce dünyada ona özgür bir alan açtığınızdan emin olun.

59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page